miércoles, 28 de noviembre de 2018

Nou de cada deu casos de càncer de pell es podrien evitar amb una bona prevenció


El 90% dels casos de càncer de pell es podrien evitar amb una bona prevenció.
Desde Diagnosis Dermatologica informen  en la necessitat de conscienciar la població sobre els hàbits de risc i d'establir programes de detecció precoç que apliquem a Diagnosis Dermatologica.

Aquests dos factors contribuirien a reduir la incidència del càncer de pell, que va en augment per la major esperança de vida de la població i per una exposició excessiva al sol. El 70% dels melanomes són a causa d'un excés de radiació ultraviolada natural o artificial.
  

    
La incorrecta exposició al sol és la principal causant dels tumors de pell malignes que es diagnostiquen. En aquest sentit  la doctora Susana Puig, ha explicat que hi ha països com França que han decidit prohibir l'ús de les màquines de raig UVA i considera que s'hauria d'informar els usuaris del risc que tenen. El  doctor Josep Malvehy, ha assegurat que la progressió en el diagnòstic d'aquesta malaltia fa que avui "el càncer de pell és més freqüent que tota la resta de càncers junts".
La majoria de tumors malignes cutanis poden curar-se si són diagnosticats en un estadi inicial i aquí rau la importància de la detecció precoç. Avenços tecnològicsL'aplicació dels avenços tecnològics serà d'especial rellevància en els propers anys per detectar de forma precoç possibles casos de càncer. Fins ara, s'han desenvolupat noves tècniques de diagnòstic no invasives que detecten la lesió en la seva etapa inicial. Les aplicacions mòbils en què ja s'està treballant tindran un lloc destacat en el congrés. Per exemple, aplicacions que permeten la utilització de la fotografia del tumor i afavoreixen una comunicació directa amb dermatoleg.



 El seu ús és fonamentals a l'hora de realitzar un diagnòstic que permeti tractar el tumor a temps perquè són els que poder dur a terme una exploració periòdica de la pell dels pacients, detectar qui pot formar part dels grups de risc i derivar-los al dermatòleg en cas de detectar una lesió sospitosa de ser un tumor o de convertir-s'hi. Una nova tècnica Quant al tractament, una tècnica d'avaluació ràpida del tumor intraoperatòria, que pot revolucionar el tractament del càncer de pell i que ha estat desenvolupada per un projecte d'investigació de la Unió Europea (Diagnoptics) .

Es tracta de la microscopia confocal exvivo, que utilitza la llum de diferents làsers. En el tractament del melanoma, els avenços inclouen nous marcadors i tècniques de diagnòstic per detectar la malaltia oculta subclínica; tractaments immunològics i teràpies moleculars amb dianes terapèutiques.

Diagnosis Dermatologica disposa d'aquesta técnica d'avaulació rápida del tumor. Es el primer centre nacional que disposa d'aquesta nova tecnología que revolucionarà el tractament del cáncer de pell (melanoma, carcinoma...)

#susanapuig #josepmalvehy #cancerdepell #melanoma #carcinoma #confocalexvivo #tractamentcancerdepell #tractamentmelanoma #diagnoptics #eado2018 #dermatoleg #dermatologiabarcelona #clinicadermatologica #cirugiademohs #mohs

No hay comentarios:

Publicar un comentario